Av Madelene Vadseth Nygård

“Hvis du bærer mursteinene fra ditt tidligere forhold, vil du ende opp med å bygge det samme huset.”

Når du er i et forhold, har du opplevd at det samme skjer igjen og igjen og at du går i samme mønster? Har du opplevd å gjøre de samme tingene/feilene med din nåværende partner som du gjorde med din forrige? Eller kanskje du velger partnere som behandler deg dårlig og sårer deg ofte, og du tenker “tiltrekker jeg meg bare menn/kvinner som ikke respekterer meg?”

Det er viktig å gi slipp på fortiden, for ellers kan man fort ta med seg fortiden inn i det nye man skal bygge. Som for eksempel i et forhold. Det kan være at du bærer på energien til din tidligere partner hvis du ikke er helt ferdig med fortiden og din eks, da kan tanker og følelser ubevisst (og bevisst) skape energier og problemer i ditt nye forhold.

Et eksempel på dette er hvis du har hatt et tøft forhold i fortiden, med en partner som var utro mot deg. Hvis du fortsatt bærer på minnene og

energiene fra din eks og ikke har leget sårene, så er det fort gjort å ta med

seg smerten og frykten videre. Man blir kanskje mistenksom, usikker, sjalu og full av frykt for å oppleve det samme igjen. Og så gjør man den feilen med å begynne å fokusere på det og da ligger de følelsene fra fortiden på overflaten og gnager. Og det igjen vil skape ringvirkninger i ditt nye forhold og.

Så det er viktig å huske på at fortiden er historie og din nåværende partner er ikke samme person som din eks. Det du har opplevd i fortiden trenger derfor ikke skje igjen. Gi slipp på det gamle og skap plass til det nye. Det er viktig å leve i nuet. Ikke i fortiden. Vi mennesker bruker enormt mye tid på å tenke og fokusere på gamle ting. Men hvorfor gjør vi det? Det er ting som har vært. Vi kan verken endre på det eller gå tilbake i tid. Det vi kan gjøre er å ta med oss lærdommen fra fortiden og gjøre ting bedre nå og i fremtiden. Fokuser på nuet og hvert øyeblikk. Lær av fortiden og når du ser tilbake på det gamle så se på det med nye øyne. Hva lærte du av det? Hva kan du gjøre for å endre mønsteret ditt og tankene dine slik at vanskelige ting ikke gjentar seg i fremtiden? La følelsene strømme gjennom deg og så gi slipp på det. Pust det ut. Sett alle følelsene fri og kjenn på den fantastiske lettelsen av å gi slipp på fortiden.

Det er derfor viktig å gi helt slipp på det gamle og omfavne det nye. Legg fortiden bort og nyt og gled deg over det du har nå.

Livet handler jo om å lære, så vi må se på erfaringene vi har fått, lære av våre feil og ta med oss kunnskapen videre. For eksempel hvis man har et repeterende mønster man opplever i forholdene eller generelt i livet, som kanskje er selvdestruktivt, skaper ubalanse eller kanskje det er frykt eller avhengighet… Uansett hva det er, så vil det fortsette å repetere seg i livet ditt helt til du lærer å bryte det mønsteret og endre på det. Det i seg selv er en prosess. Gå inn i deg selv og kjenn på hva som gjør at du tenker og handler på samme måten igjen og igjen, eller opplever de samme følelsene og tankene. Kjenn på hva som er frykten din? Hvorfor tillater du sånn og slik? Hva trigger disse følelsene og tankene? Bli bedre kjent med deg selv, gå

dypere inn i deg selv og så kan du bryte mønsteret ved å se hva du kanskje må jobbe med. En dyktig terapeut kan også hjelpe deg når du står fast i slike mønstre, traumer eller tanker, og kan hjelpe deg gjennom prosessene.

Så er du klar for å gi slipp på fortiden og omfavne nuet med en ny energi og en positiv tankegang? Er du klar for å slippe inn kjærligheten og ha troen på deg selv? Du klarer å gjøre positive endringer i ditt liv hvis du bare bestemmer deg for det! Ha troen på deg selv! Gjør én ting annerledes og gjør noe nytt, noe du ikke har gjort før, for å starte på denne endringen i dag! Lykke til!

Artikkelen er beskyttet av Norsk Lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverksloven Kap 1. § 1-15 LOV-2018-06-15-40)

Bildene er hentet fra Pixabay.

Loading...