Sikori- blålilla blomst

-Mimi

Sikori – planten som kan brukes til så mangt

To ting er helt bankers i mitt liv! Det er årets to slankekurer.
Slankingen som starter i januar og varer til … vel, januar og så er det slankingen som starter etter sommersesongen.
Softisen som plutselig har klistret seg rundt midjen, fysj! All den gode grillmaten og tilbehøret som har gitt meg «grill-lår» og «tilbehørs-rumpe», fysj!
«Mer å ta i, mer å være gla’ i», gliser Sambo, som ikke mangler overlevelsesinstinkt når jeg spør han om sommer-kiloene synes godt.
Greit svart, men så er det vel denne vissheten om at sommerkiloene må vekk før jula begynner. O’jul med dine mange gleder. Sukk!
Men – nå til saken.

Har du hørt om Sikori?
Denne geniale planten har mange bruksområder, blant annet en slankende effekt.
Sikori er nevnt i legeverker på 1400-tallet og rundt 1600-tallet dyrket munker her i Norden denne planten med stor entusiasme og det tror jeg er fordi planten viste seg å være effektiv og nyttig. Hvorfor skulle munkene dyrke den ellers?
Det beste er den apetittregulerende egenskapen og her kommer oppskriften:

– Du koker opp en halv liter vann. Ta vannet av varmen.
Ta en teskje med hakkede Sikorirøtter i vannet og la dette trekke.
La vannet kjøle seg ned. Sil av.
Drikk en halv kopp av dette før måltid eller tre ganger om dagen.

Jeg oppbevarer mitt «Sikori-vann» i kjøleskapet.

NB! Sikorien regulerer blodsukkeret, så om du har diabetes må du være nøye med å måle blodsukkeret ditt.
Tørkede Sikorirøtter får du tak i ved et enkelt Google-søk.

Jeg ønsker meg selv og andre slankere lykke til. 🙂

Pst! Pst! Det lønner seg å begynne slankekuren på synkende måne.

Loading...